Ďakujeme našej Marcelke (Business & Training Coordinator, TIENS Česká Republika), že sa s nami podelila o výborné recepty, ktoré vie vykúzliť s TIENS Cordy kávou. Prekvapíte nimi zaručene každú návštevu, alebo ich doprajte sami sebe! I keď sa zdá, že jeseň je za dverami, nie je dôvod si nedať dobrú kávu doplnenú o čerstvé ovocie alebo zmrzlinu.
TIENS CordyCafé je výborný a chutný nápoj, ktorý obsahuje kávový extrakt zo starostlivo vybraných čerstvo mletých kávových zŕn Arabica, ktorých aróma a chuť majú úžasnú schopnosť prebudiť a povzbudiť naše myšlienky a zmysly. Zažite sviežu, bohatú a jemnú chuť TIENS CordyCafé doplnenú silným adaptogénom a „zázračnou hubou” – Cordyceps sinensis.
Prirodzené vlastnosti kordycepsu sú v tradičnej čínskej medicíne známe storočia. Nielen že posilňuje našu prirodzenú obranu, ale tiež posilňuje funkcie tela a zlepšuje celkovú pohodu. TIENS CordyCafé obsahuje len vysoko kvalitné mycélium cordyceps. Ďalšia zložka, vápnik, prispieva k udržaniu zdravých kostí a zubov, normálnej funkcii tráviacich enzýmov a svalov a tiež k normálnemu energetickému metabolizmu, čím zaisťuje, že je naša energia behom dňa správne využitá a vyvážená.
BLESKOVÁ ZMRZLINA s CordyCafé
– kondenzované mlieko (nemusí byť celé – podľa chuti)
– 300 ml šľahačky
– 2 polievkové lyžice CordyCafé (prispôsobiť podľa chuti)
– kávový likér
Postup: Vyšľahať v šľahači do ľahkej peny – rozdeliť do nádobiek a dať zmraziť do mrazničky.
DEZERT s CordyCafé
– biely jogurt alebo kyslá smotana
– ½ vrecúška alebo 1 vrecúško CordyCafé (podľa chuti)
– müsli
– ovocie (banán, čučoriedky, maliny, …)
Postup: Premiešať jogurt s CordyCafé, na dno misky dať müsli, potom vrstvu jogurtu, na vrch ovocie podľa chuti.
NEPEČENÁ TORTA s CordyCafé – TIRAMISU
– kyslá smotana
– mascarpone
– práškový cukor (podľa chuti)
– 2 – 3 vrecúška CordyCafé (podľa chuti)
– piškóty
– ovocie (maliny, jahody, čučoriedky, banán, …)
Postup: Kyslú smotanu zmiešať s mascarpone, práškovým cukrom a vrecúškom CordyCafe.
Z dvoch vrecúšok CordyCafé pripraviť kávu a máčať v nej piškóty. Vrstviť piškóty, ovocie, mascarpone, … , poslednú vrstvu mascarpone posypať kakaom. Dať do chladničky stuhnúť a potom si len pochutnať.
Prajeme Vám dobrú chuť 🙂